A megfelelő méret a legfontosabb

Először is, a legfontosabb szempont az, hogy a sportmelltartó hogyan illeszkedik a testedhez. Az sem jó, ha túl szoros, úgy kell megtámasztania a melleidet, hogy közben nem szorít le túlságosan. A melltartó méreted pontos meghatározásához vagy megmérheted magad, vagy kérhetsz szakszerű segítséget is egy fehérnemű üzletben.

A melltartónak kényelmesen kell illeszkednie a bordádhoz, és nem szabad fel-le csúszkálnia. A pántok ne vágjanak be a vállaidba, és ne csússzanak le, a kosarak illeszkedésénél pedig ne legyenek dudorok vagy hézagok.

Sportmelltartó kiválasztása teltebb keblekhez

A maximális támogatás különösen fontos, amikor sportmelltartót keresel nagy mellre. Mi segíthet igazán abban, hogy igazán komfortosan érezd magad edzés közben? Keress olyan sportmelltartókat, amik állítható, szélesebb pántokkal, magasabb dekoltázzsal és széles hátsó pánttal rendelkeznek. Az állítható pántok lehetővé teszik, hogy könnyebben tudd magadra igazítani a sportmelltartót, míg a szélesebb hátsó pánt további támogatást nyújt, és megakadályozza az elnyúlást vagy a kidörzsölődést.

Vedd figyelembe az edzés intenzitását is. Nagyobb terhelésű tevékenységekhez, például futáshoz válassz kompressziós vagy bélelt sportmelltartót. Előbbiek szépen a mellkasfalhoz szorítják a melleket, hogy minimalizálják a mozgást.

Mutass többet

Milyen anyagokat válasszunk?

A sportmelltartó megfelelő anyagának kiválasztásakor mindenképpen olyan anyagot válassz, ami légáteresztő és nedvességelvezető tulajdonságokkal bír. Az olyan anyagokat, mint az elasztán és a poliészter gyakran használják sportmelltartókhoz, mivel ezek nem csak kellően rugalmasak, de egyben légáteresztőek is. 

Emellett egyes márkák már olyan fenntartható anyagokat is használnak, mint az újrahasznosított poliészter és az organikus pamut, így olyan sportmelltartót választhatsz, amely összhangban van az értékeiddel.

 

Vegye figyelembe a sportágat és a személyes edzési stílusodat 

A különböző sportágak különböző szintű támogatást igényelnek. Szerencsére ma már rengeteg sportmárka kínál stílusos, divatos sportmelltartókat.

Ha például jógázol, tökéletes lehet egy alacsony terhelésű, pántos hátú sportmelltartó. Ha futáshoz keresel sportmelltartót, akkor egy extra erős sportmelltartót válassz, aminek a hátrészén kapocs található, és ami maximális tartást biztosít. A Nike sportmelltartó kollekciók az ilyen darabok széles választékát kínálják. 

Mutass többet

Inkább edzőterembe vagy fitnesz órára jársz? Erre a célra egy közepes teherbírású sportmelltartó a tökéletes választás egy kicsit mélyebben kivágott nyakrésszel -  nézz szét az adidas sportmelltartók között, amik kiváló minőségűek, tartást adnak, és nem utolsósorban stílusosak és színesek.

Gondoskodj megfelelően a sportmelltartódról

Ahhoz, hogy a sportmelltartó a lehető leghosszabb ideig tartson, fontos, hogy megfelelően ápold. Mindig kövesd a címkén található utasításokat, amik általában kézi mosást és szabad levegőn történő szárítást írnak elő. Kerüld az öblítők vagy a szárítógép használatát, mivel ezek megbonthatják az anyag szálait, és a melltartó elveszítheti az alakját és tartását. Ha rendszeresen sportolsz, javasoljuk, hogy szerezz be legalább 2-3 darabot, hogy kíméld őket és ne mindig ugyan azt viseld.

 

Szóval... Készen állsz arra, hogy kiválaszd a számodra tökéletes sportmelltartót, és magabiztosan és kényelmesen érezd magad edzés közben? Szerintünk igen!