Honnan tudod, hogy az alma típusba tartozol?

Ha teltebb a mellkasod, kerekebb a felsőtested és arányaiban keskenyebb a csípőd, akkor nagy valószínűséggel alma testalkatod van. Hogy biztosra menj, mérd le, hogy a derekad körfogata megegyezik-e a csípőd körfogatával, vagy akár meg is haladja azt. Ha így van, akkor biztosan ide tartozol! 

Ha figyelembe veszed a testalkatodat, könnyebbé válik a választás az olykor szinte nyomasztóan sokféle szabás, szín és minta közül. Könnyebb meghatározni, hogy mi áll jól, és mit érdemes inkább elkerülnöd. Ezzel elkerülheted a felesleges cseréket, a boltokba való visszaküldéseket vagy az olyan ruhákat, amikben nem érzed magad igazán önazonosnak.

Mik az alma testalkat előnyei?

Röviden, a nőies formák! Teltebb kebleid és kerekebb formáid lágy, és pozitív kisugárzást kölcsönöz, amely magabiztosságot és bájt sugároz. Ne rejtsd el, amire büszke vagy, és ünnepeld egyedi sziluettedet. Ne felejts el büszke lenni a csinos, formás lábaidra is, és helyezd őket előtérbe.

 

Mi áll különösen jól, és mit érdemes inkább elkerülnöd?

Ezek kiemelik a szépségedet:

  • Magas derekú szabások - válassz empire-szabású vagy magas derékvonalú felsőket és ruhákat, amelyek kiemelik az alakodat anélkül, hogy túlságosan rád simulnának. Ugyanez vonatkozik a magas derekú nadrágokra is.
  • Tunikák - A tunikák nagyon előnyösek a gömbölyded formák számára, ugyanakkor nem helyezik azokat előtérbe.

Mutass többet

  • V-nyakú felsők – Válassz V-nyakú blúzokat és pólókat, amelyek megnyújtják a felsőtestet és felfelé irányítják a figyelmet. Az ilyen felsők remekül mutatnak majd laza, ¾-es ujjakkal, amik nem ölelik körbe szorosan a karodat, és a puffos ujjakkal ellentétben nem növelik optikailag a felsőtestet.Inkább kerüld el:
  • Lógós, egyenes fazonú topok – Kerüld el a doboz fazonú vagy bő sziluettű felsőket, mivel ezek túlságosan elnyomhatják az alakodat.
  • Crop topok – Kerüld az olyan rövid felsőket, amik kihangsúlyozzák a derekat.
  • Alacsony derekú nadrágok – Feleslegesen hívják fel a figyelmet a szélesebb derék és a keskenyebb csípő közötti különbségre.

Hogyan válaszd ki a tökéletes szabású ruhát?

Empire ruha

Emeld ki a dekoltázsodat, de a lábaidat is! Erre ideális például egy empire szabású ruha, amelynek magas a dereka, és a mellrész alatt szűkített. A laza szoknya így nem öleli feleslegesen a hasadat. Ehhez a stílushoz aztán különböző ujjtípusok közül választhatsz, és ne félj rövid vagy akár mini ruhát viselni, és megmutatni a lábaidat! 

Ingruha

Egy ingruha a megmentőd! A gombos stílus függőleges vonalat hoz létre, amely vizuálisan karcsúsítja a derekadat, míg a strukturált sziluett a megfelelő helyeken kiemeli az idomaidat.

Mutass többet

Átlapolós ruha

Egy átlapolós, V-nyakú ruhában is jól fogod érezni magad. A ruha struktúrája eltereli a figyelmet a problémás területekről, különösen, ha egy vidám, modern mintát választasz. 

A tökéletes nadrág és szoknya

A vonalú szoknya

Válassz A vonalú vagy bővített sziluettű szoknyákat, amik kiegyensúlyozzák az arányokat, és előnyös alakot kölcsönöznek.

Skinny farmer

A csinos, formás lábak az alma erősségei, ezért így biztosan nem árt, ha nagyobb figyelmet fordítasz rájuk.

Mutass többet

Sötét színek és függőleges minták

Válassz sötét színű vagy függőleges mintás alsókat, hogy karcsúsítsd az alakodat. További előnye, hogy a magasabb derékkal és függőleges mintákkal ellátott alsók optikailag meghosszabbítják az amúgy is szép lábadat!

Csodás fehérnemű és fürdőruha

Fektess be olyan melltartókba, amelyek megemelik és formálják a teltebb kebleket, és válasszon olyan magas derekú alsóneműt, ami optikailag laposnak mutatja a derék tájékát. A fürdőruhák esetében fontold meg a különböző fodrokkal ellátott fazonokat, amik segítenek elterelni a figyelmet azokról a területekről, ahol kevésbé vagy magabiztos. Ha többet szeretnél megtudni, nézd meg az útmutatót is arról, hogyan válassz fürdőruhát a testalkatod szerint!