Hogyan válasszunk fürdőruhát a szabás alapján?

Tudod mi a különbség az egyrészes fürdőruha és a monokini között? Melyik fürdőruha illik hozzád a legjobban, ha könnyen leégsz a napon, vagy ha szeretnéd egy kicsit formálni az alakod?


Egyrészes fürdőruha, nem csak a vízi sportok szerelmeseinek

Egy klasszikus, amelyben egyszerűen csodálatosan fogsz kinézni! Számos egyrészes fürdőruha szabás létezik, amelyek akár alakformálóak is lehetnek, így molett alkaton is remekül mutatnak. A mi kedvenceink a virág- és állatmintás darabok. Ha azonban valami időtlenre vágysz, akkor biztosan nem hibázhatsz egy klasszikus fekete vagy piros egyrészes fürdőruhával.

Mutass többet

A kétrészes fürdőruha tökéletes a napozáshoz

Ha a fő célod az egyenletes barnaság, válassz egy kétrészes fürdőruhát vagy bikinit. Ha ezekből több is van a szekrényedben könnyen kombinálhatod is őket. Mit szólnál egy mintás, fodros vagy neon színű bikinihez? Az egy vállú felső részt vagy inkább a pánt nélküli verziót részesíted előnyben a tökéletes barnaság érdekében?

Mutass többet

Tankini, a divatos tengerparti változat

Könnyen leégsz a napon? Próbáld ki a tankinit, egy kétrészes fürdőruhát hosszabb felsővel és bugyival. A tankini csodálatosan néz ki minden testalkaton, és a kismamák számára is nagyszerű választás. A vállpántos igazi klasszikus, de ha kísérleteznél, próbálj ki egy nyakbakötős darabot is!

Mutass többet

Monokini: léteznek szexi egyrészes fürdőruhák!

A monokini az egyrészes darabok egy változata, de kivágottabbak, mint egy klasszikus egyrészes fürdőruha, így sokkal többet fednek fel. Idén nyáron nagyon divatosak, viszont érdemes szem előtt tartani, hogy ha hosszabb ideig vagy benne a napon, a barnaság nem lesz teljesen egyenletes.

Mutass többet

Brazil alsó: félúton a tanga és a bugyi között

A brazil fazonú alsó többet mutat, mint a klasszikus stílusú alsórész. A brazil bugyit kombinálhatod egy azonos árnyalatú melltartóval, vagy játszhatsz egy kicsit a színekkel, és választhatod az alsót és a felsőt különböző színekben, amelyek passzolnak egymáshoz.

Mutass többet


Alakformáló fürdőruha nem csak molett alkatra

Nincs nő, aki ne értékelne egy szuper alakformáló fürdőruhát. Elasztikus és feszesítő anyagának köszönhetően jól összetart és egyben kellően kényelmes viselni is. Ma már rengeteg színben, mintával és fazonban léteznek. Próbálj ki például egy egyrészes karcsúsító fürdőruhát sötétebb színben, aszimmetrikus virágmintával.

Mutass többet

 

Hogyan válaszd ki az alakodhoz legjobban illő fürdőruhát?

Nem vagy benne biztos, hogy milyen típusú fürdőruha állna a legjobban rajtad? Inspirálódj a testalkat típusod alapján!

A körte alkaton nagyon jól mutatnak a fodros felsők

A körte testalkatot szélesebb csípő és keskenyebb váll jellemzi. Válassz olyan fürdőruhát, amely a felsőtestre irányítja a figyelmet. Kombináld a fürdőruha színes felső részét egy egyszerű, egyszínű alsóval.


Az alma alkat remekül néz ki egy V-nyakkivágásban

Remekül fogsz kinézni egy egyrészes fürdőruhában, amely optikálisan nyújtja az alakot. Próbáld ki a tankinit vagy a stílusos monokinit, amelyekben könnyen elérheted ezt a hatást. Ha jobban szereted a kétrészes fürdőruhát, válassz egy magas derekú alsót.

Homokóra alkatod van? Légy merész!

Ne félj kiemelni természetesen nőies alakodat - keskeny derék, valamint ugyanolyan széles váll és csípő. A bikinik, a pánt nélküli fürdőruhák vagy az egyéb érdekes szabású fürdőruhák összességében jól mutatnak majd Rajtad. Játssz a merész mintákkal!


Definiáld a fiúsabb alkatot

Sportos testalkatod van, kevésbé hangsúlyos idomokkal? Egyes fürdőruha szabások támogatják és formálják a női íveket. Kétrészes fürdőruhákból válaszd azokat, amik alacsony derekú, megkötős alsóval rendelkeznek. Az egyrészesek esetén pedig ügyelj arra, hogy a szabás kiemelje a derekadat, például egy kivágással.


Ha fordított háromszög alkatod van, hangsúlyozd a tested alsó felét

A vállaid szélesebbek, mint a csípőd. Válassz egy feltűnőbb, mintás alsót és egy egyszerűbb  felsőrészt. A nyakbakötős vagy a félvállas felsőrész is remekül áll majd rajtad, legyen az bikini, vagy egyrészes fürdőruha.

 


Hogyan válasszunk fürdőruha méretet?

A tökéletes fürdőruha méret megtalálása 3 lépésben:

1. Mérd meg a mellkas kerületét közvetlenül a mell alatt.2. Ezután mérd meg a mellkas kerületét a mellek felett: a legszélesebb ponton, a mellbimbók felett, lehetőleg melltartó nélkül vagy vékony anyagú melltartóval.3. Mérd meg a csípő kerületét.


A melltartópántok ne legyenek túl lazák vagy túl szorosak, így a melltartó kényelmes tartást biztosít. Az alsó résznek szintén kényelmesnek kell lennie, de nem szabad csúszkálnia.

Milyen anyagból legyen a fürdőruha? 

Válassz minőségi anyagokat, amelyek ellenállnak a klórnak, a tengeri sónak és a napnak. Az anyagnak tapadnia kell, rugalmasnak és gyorsan száradónak kell lennie, és nem lehet túl vékony sem. Ezeknek a tulajdonságoknak szintetikus anyagok, például az elasztán, a poliészter vagy a poliamid felelnek meg a legjobban, amelyeket gyakran kombinálnak is egymással. A legismertebb fürdőruha anyagok közé tartozik a Lycra vagy a Spandex, amelyek egy nagyon rugalmas poliuretán szálból készült anyag bejegyzett márkanevei.



Hogyan tisztítsuk megfelelően a  fürdőruhát?

Ahhoz, hogy a fürdőruhád több szezonon keresztül is kitartson, vigyáznod kell rá. A fürdőruha anyaga megfelelő ápolást igényel, hogy megőrizze eredeti tulajdonságait, hogy az anyag ne nyúljon ki és a színek ne fakuljanak ki.

  • Fürdés után azonnal öblítsd ki a fürdőruhát hideg vízben. Ezzel eltávolítod a tengeri sót, homokot vagy klórt a medencéből.
  • Óvd a fürdőruhát a fényvédő krémektől, mert azok elszínezhetik. A krémmel való érintkezés megelőzésének legjobb módja, ha először bekenjük magunkat naptejjel, és a fürdőruhát csak azután vesszük fel, miután a krém már beszívódott.
  • Mosógépben csakis a speciális programmal mosd a fürdőruhát. Egyes mosószerek agresszívek lehetnek, és a gyakori mosás fokozatosan tönkreteszi az anyagot. Ezért ha teheted inkább kézzel, egy kímélő szappannal mosd ki.  
  • Hagyd a szabad levegőn megszáradni a fürdőruhát, és ne szárítsd a szárítóban vagy a fűtőtesten.
  • Mindig száraz helyen tárold, és soha ne csavard törölközőbe, amíg még nedves.

 

A fürdőruhánk végig kísér minket a nyári szezonban, így a legfontosabb, hogy Te jól érezd magadat benne. Beleszerettél egy olyanba, ami nem feltétlenül a testalkatodhoz ajánlott? Nem számít!! Hiszen a női szépség legfontosabb kelléke az önbizalom, és ezt még a “divatszabályok” sem írhatják felül.