Hol és mikor lesz az esküvő?

Templomban tartjátok az esküvőtöket? Egy szabadtéri helyszínen, vagy esetleg egy elegáns villában esküsztök majd? Az esküvő témája valószínűleg ettől (is) függ majd, és a ruha stílusának természetesen illeszkednie kell hozzá.

Egy nyári szabadtéri esküvőt képzelsz el valahol távol a várostól? Akkor mindenképpen fontolj meg egy bohém, lazább stílusú esküvői ruhát. Egy hagyományosabb vagy templomi esküvőre pedig válassz egy klasszikus, hosszú ujjú menyasszonyi ruhát, szolidabb anyagból és egyszerű szabásvonallal. Ez a stílusú ruha egyébként egy őszi vagy téli esküvőre is tökéletesen illik.

Mit szólnál egy térd fölötti, rövid menyasszonyi ruhához? Ha tavaszi vagy nyári, modern stílusú esküvőt tervezel, akkor ez a ruha fazon a neked való!

Mutass többet

Hogyan válassz esküvői ruhát a testalkatod szerint?

Nem vagy biztos a testalkat-típusodban? Cikkünk segít kideríteni.

Ha figyelembe veszed a testalkatodat, egy megfelelő szabású ruha csodákat tesz a sziluetteddel! De természetesen a legfontosabb, hogy kényelmesen és magabiztosan érezd magad a ruhában, bármilyen szabást vagy stílust is választasz.

Körte alkat 

Ha kisebb a melled és szélesebb a csípőd, válassz egy A vonalú vagy empire derekú ruhát. Ebben az esetben nem fogod felhívni a figyelmet a csípődre. Ha azonban ki akarod hangsúlyozni az idomaidat, gondolkodj el egy slip (pántos, egyenes szabású) vagy sellő menyasszonyi ruhán.

Alma alkat 

Szeretnéd egy kicsit elrejteni a has tájékát? Semmi gond! Nem kell csak a plus-size, molett menyasszonyi ruha kategóriában keresgélned - a már említett empire szabás jól áll az alma típusnak, ráadásul a kisebb vagy dúsabb keblekkel is előnyös. Ehhez a típushoz tökéletes egy többrétegű, mell alatt kezdődő szoknya, vagy éppen ellenkezőleg, egy fűzős felső, amely szépen kiemeli a derekadat.

 

ženy různých postav ve svatebních šatech

Homokóra alkat 

Egy Kardashian-hoz hasonló alakod van? Ebben az esetben elég nagy a választási szabadságod, és csupán a személyes stílusodtól függ, hogy egy fodros, lágy esésű, egy testhezálló vagy esetleg egy fűzős ruhát részesítesz előnyben.

Oszlop alkat 

Kisebb mellek és keskeny csípő? Ha az alakod fiús, ne aggódj, neked is rengeteg lehetőséged van! A sellő fazonú ruhák például nagyon jól állnak ennek a testalkatnak. Egy fodros szoknyájú, magas derekú ruha, vagy a derekat hangsúlyozó fűzős vagy öves ruha szintén nagyon jól mutat majd Rajtad. 

Fordított háromszög alkat

Azért, hogy egyensúlyba hozd a szélesebb vállakat és a keskenyebb csípődet mindenképp válassz egy derekat hangsúlyozó, terjedelmes szoknyával rendelkező ruhát. A V-nyakkivágás is előnyös a számodra, hiszen megtöri a felsőtestet, és egyúttal szépen formálja a kebleket. 

 

TIPP: Ha nem akarod felhívni a figyelmet a karodra, kerüld a nagyon szűk, hosszú ujjú menyasszonyi ruhákat, ezek ugyanis hajlamosak kiemelni bizonyos hibákat. De ha azt sem szeretnéd, hogy a karjaid teljesen szabadon legyenek, akkor válassz egy hosszabb, de bő ujjú ruhát.

 

Milyen színek dominálnak majd az esküvőn?

Abban az esetben, ha nem választottál egy szokatlanabb színű ruhát, akkor is el kell döntened, hogy milyen árnyalatú is legyen az a bizonyos fehér.

A választásnál gondolj arra, hogy milyen színeket választottál a díszítéshez, vagy fordítva, a ruha stílusának és árnyalatának megfelelően válaszd ki a díszítés színeit. A bőrtónusodat sem árt figyelembe venni

Ekkor választhatsz például elefántcsont, krém, pezsgő vagy lágy rózsaszín közül. Nem árt kicsit óvatosabbnak lenni, ha klasszikus, tiszta fehér ruhát szeretnél. Ez az árnyalat ugyanis nagyon erős tud lenni, nem mindenki érzi jól magát benne, és a fotókon sem mutat olyan jól, mint más, kissé tompább árnyalatok.

svatební šaty

Milyen kiegészítőket fogsz viselni? 

Az egyszerűbb és a díszesebb menyasszonyi ruhákhoz egyaránt illenek a különlegesebb kiegészítők. Haj kiegészítők, öv vagy fehérnemű? A lehetőségek száma végtelen, hagyd, hogy az egyéni ízlésed vezessen. Amit azonban mégis jó előre át kell gondolnod, az az esküvői cipő, illetve annak sarok- vagy talpmagassága, hiszen ezektől függ majd ruha végleges hossza

Apropó cipők. Még ha nem is jellemző ránk a Carrie Bradshaw-féle megszállottság, be kell látnunk, hogy majdnem olyan fontosak, mint a ruha. Egész nap és egész este magas sarkú cipőben szeretnél járni, vagy inkább egy kényelmes balerina cipőt (vagy akár tornacipőt) rejtenél a ruhád alá? 

Akárhogy is, javasoljuk, hogy jó előre szerezd be a cipődet, és a nagy nap előtt törd be egy kicsit. Ha online rendeled meg a cipődet, hagyj egy kis időt magadnak az esetleges cserére vagy visszaküldésre, ha történetesen nem úgy állna, ahogyan elképzelted.

Mutass többet

TIPP: Megtetszettek már bizonyos kiegészítők magazinokban vagy a Pinteresten? Először győződj meg róla, hogy a lakóhelyeden is kaphatóak-e (a helyi üzletekben vagy online), mielőtt álmaid ruhájával párosítanád őket.

 

Mennyit szeretnél (és tudsz) a ruhára költeni? 

Végül, de nem utolsósorban, az egyik legfontosabb kérdés: kölcsönözni, megvenni vagy varratni szeretnéd a ruhát?

Egyes menyasszonyok számára fontos, hogy az esküvői ruhájuk a sajátjuk legyen. Ha ez a helyzet, fontold meg, mennyibe kerül a ruha varratása a vásárlással szemben, hiszen az előbbi akár három-négyszer annyiba is kerülhet. Javasoljuk, hogy először mindenképp nézz körül üzletekben, akár inspiráció gyűjtés miatt is. A ruha kölcsönzése egyesek számára kompromisszumos megoldás lehet - valamivel kevesebbe kerül, mint a varratás, de egyes esetekben akár drágább is lehet, mint a vásárlás. Természetesen minden attól függ, hogy milyen stílust keresel.

 

 

Már tudod, melyik menyasszonyi ruha illik hozzád? Így vagy úgy, reméljük, hogy maximálisan élvezed az esküvői előkészületeket!