Mit kell szem előtt tartanod, amikor edzőterembe mész? 

Mit fogok csinálni: Milyen tevékenységet fogsz végezni? Az edzés intenzitásától függően válasz ki a teljes felszerelésedet.

Hova is megyek valójában: Még ha a női fitness ruha szett úgy is néz ki, mintha a kifutóról jött volna, nem pontosan oda mész. Ezért ne felejtsd el megtölteni a táskádat például egy törölközővel, egy vizes palackkal és (ha egyedül mész) fejhallgatóval. 

Izzadni fogok: Igen, valószínűleg fogsz is. Éppen ezért a sportruházat kiválasztásakor ne becsüld alá a minőségi anyagokat, amelyek képesek elvezetni az izzadságot.

Sportcipő: fitness cipő a magabiztos lépésért

A cipő nem minden, de a megfelelő sportcipő mindenképpen jó alapot biztosíthat a minőségi edzéshez. Akár kardió-, akár erőnléti edzésre vagy a kettő kombinációjára készülsz, ezek a cipők támogatást, stabilitást és párnázottságot biztosítanak számodra.

Mutass többet

 

Milyen típusú fitness cipőt keressünk? A hálós cipők szuper légáteresztő képességgel rendelkeznek, amelyek ráadásul könnyűek, és alig fogod érezni őket a lábadon. A könnyű anyaggal, mint a hálós, ellentétben azonban figyelj, hogy a cipő talpának szilárdnak kell lennie, és elegendő párnázottságot kell biztosítania ahhoz, hogy deréktájon, kötélugráskor vagy HIIT-órákon való részvételkor stabilitást adjon. A semleges árnyalatú, például fekete, szürke vagy fehér sportcipők biztosítják a sokoldalúságot, így könnyedén kombinálhatod őket az edzőtermi ruhatáraddal.

Leggings és fitness rövidnadrág: maximális szabadság

Ha akadályok nélkül szeretnél edzeni, mindenképpen dobj be egy női leggingset vagy fitness rövidnadrágot a hátizsákodba vagy sporttáskádba. A kiváló minőségű és rugalmas anyag, amely szorosan a testhez simul, teljes szabadságot biztosít minden mozgás során.

Mutass többet

 

Válassz olyan anyagokat, amelyek még a legintenzívebb edzések során is szárazon és kényelmesen tartanak - például poliésztert, spandexet vagy nejlont. Ha nem tudsz dönteni a színről, a fekete, a tengerészkék vagy a bordó mindig remek választás, és soha nem árulja el az izzadtságfoltokat! És bár úgy tűnhet, hogy sok mindent kell átgondolnod, rengeteg olyan márka van, amely képes stílusosan ötvözni a funkcionalitást és a megjelenést - egy kényelmes Nike leggings a bizonyíték.

Sportmelltartó: stílusos és kényelmes

A jól illeszkedő sportmelltartó fontosságát valószínűleg nem kell ecsetelni... és ezért nem is szabad alábecsülni! Nemcsak a szükséges alátámasztást biztosítja edzés közben, de ami még fontosabb, hozzájárul a kényelemhez. A sportmelltartó kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell venni: természetesen a mellméretet, de például az edzés intenzitását is - az olyan tevékenységek, mint a futás vagy a HIIT nagyobb alátámasztást nyújtó melltartót érdemelnek.

Mutass többet

 

A leggingshez vagy rövidnadrághoz hasonlóan itt is fontos, hogy olyan anyagot válassz, amely jól elvezeti a nedvességet. A semleges árnyalatok palettájával nem lehet hibázni, de ha már fekete leggingset választottál, miért ne keresnél egy élénkebb színű melltartót? Az olyan márkák között, mint az adidas vagy az Under Armour, biztosan megtalálod a kedvencedet!

 

Az edzőterembe szánt minden egyes darabnak nemcsak a személyes stílusodat kell tükröznie, hanem a sportolás élményét is fokoznia kell. A megfelelő öltözék nagyobb önbizalmat ad, és minden edzést még élvezetesebbé tesz!