Hogyan találd ki, mi hiányzik?

Amikor átnézed a ruhatáradat, próbáld meg azonosítani azokat a területeket, amelyeken egy kis munkára van szükség, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki a már meglévő darabokból.

Lehet, hogy szeretsz a ruháiddal feltűnést kelteni, és a szekrényed tele van merész darabokkal, de ugyanakkor úgy érzed, hogy nem használod ki őket eléggé a mindennapokban. A kapszula gardróbban található alapdarabokkal (gondoljon pl pólókra, egy jó farmerre és klasszikus lábbelikre) akár ezeket a harsányabb vagy különlegesebb darabokat is egyensúlyba tudod hozni, és viselni azokat a kedvenceidet, amik eddig csak a fogason felakasztva tetszettek igazán.

Ugyanez a szabály érvényes, ha inkább a minimalista stílust követed. Lehet, hogy be kell fektetned néhány hangsúlyosabb darabba, például ékszerekbe vagy egy nagyszerű kabátba, amelyek új életet lehelnek a semlegesebb ruhadarabjaidba. Gondold át, hogyan és mivel párosítsd azt, amit már most szeretsz a szekrényedben, és csak akkor fektess be valami újba, ha az segít abban, hogy ezeket többet viseld.

Frissítsd fel a kapszula gardróbodat

Ha sikeresen beazonosítottad, mi hiányzik a ruhatáradból, itt az ideje, hogy pótold a hiányosságokat! Ezzel együtt a kapszula gardrób mindenkinek másképp fog kinézni - végső soron olyan darabokból kell állnia, amelyek megfelelnek a Te életstílusodnak, amikben jól érzed magad, és amiket igazán szeretsz.

 

TIPP: Még nincs kapszula gardróbod? Ha további ötleteket szeretnél, olvasd el útmutatónkat arról, hogyan állítsd össze az alapoktól.

 

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány klasszikus darabot a kedvenceink közül. Használd ezt az útmutatót egy alapként - mostanra már annyi lehetőség van minden egyes darabból (szín, szabás, stílus stb. tekintetében), hogy soha nem volt még ilyen egyszerű megtalálni a személyes kedvenceidet.

 

Modern klasszikusok a szekrényedbe 2024-ben 

Széles - vagy egyenes szárú farmer

Szerelmes vagy a skinny farmeredbe? Remek, viseld, szeresd, dolgoztasd meg a pénzedért! De ha frissíteni szeretnéd a ruhatáradat, és talán egy kicsit játszani is szeretnél a sziluetteddel és az arányokkal, akkor egy egyenes szárú vagy trapéz farmer lehet a megoldás!

Mutass többet

Fehér ing egy kis csavarral 

Akár az irodába sietsz, akár egy laza hétvégi programra készülsz, a megfelelő ing (vagy akár blúz) számtalan összeállítás alapjává válhat. Természetesen nem kötelező egy sima fehér inget választani - vedd figyelembe a már meglévő ruháidat, és találd meg azt a darabot, amelyik a legjobban illik ezekhez.

Mutass többet

Kötött darabok nem csak télen 

A hangulatos kötött ruhadarabok a téli hidegtől az enyhébb tavaszi és őszi napokig hűen szolgálják a ruhatáradat - a kulcs a megfelelő anyag. Kerüld a nehéz, vaskos anyagokat, és keress olyan darabokat, amelyek pamut, vászon vagy viszkóz, valamint egy természetesen meleg anyag, pl. gyapjú vagy kasmír kombinációjából készültek.

Mutass többet

Pamut ballonkabát

A ballonkabát a stílus és a funkció tökéletes egyensúlya. Játssz az arányokkal, a színekkel vagy a hosszal, és találd meg a személyes stílusodhoz legjobban illő darabot.

Mutass többet

Blézerek minden mennyiségben

A klasszikus farmer-póló szettet egy teljesen új szintre emelheted, ha egy jól szabott fekete blézerrel kombinálod. Ha a fekete nem a te világod, a tengerészkék vagy a semleges bézs is jó választás lehet.

Mutass többet

Sokoldalú sportcipők

Az elegáns és minimalista cipőktől kezdve a merész és hangsúlyos darabokig, a megfelelő sortcipőkkel könnyedén át lehet alakítani a kedvenc szettedet. Próbáld ki például a Veja fenntartható darabjait vagy egy minimalista adidas modellt.

Mutass többet


Egy minőségi kézitáska

Olyan táskát keresel, amiben tényleg minden elfér, és közben stílusos is? Akár egy kompakt keresztpántos táskát választasz a minimalizmus, akár egy tágas shopper táskát a mindennapi praktikum érdekében, az ideális kézitáska harmonizál a ruhatárad többi darabjával és az egyedi stílusoddal.

Mutass többet