Kezdd fokozatosan, egy-egy színes darabbal

Ha még csak most kezdesz kísérletezni a színekkel, nem kell egyből túlzásokba esni, elég kiválasztani egy jellegzetes ruhadarabot. Próbálj ki például egy színes dzsekit vagy blézert egy sima fehér pólóval és farmerrel. Hogy melyik színt válaszd? Egyszerűen azt, amelyiket a legjobban a magadénak érzed. Az árnyalat kiválasztásánál próbálj arra figyelni, hogy passzoljon ahhoz, ami már most a szekrényedben van. Nézd meg, hogy össze tudsz-e állítani legalább 3-4 szettet ha az új, színes darabot a már meglévő ruháiddal kombinálod.

Mutass többet

 

Kísérletezz jellegzetes kiegészítőkkel és cipőkkel

Egy öv, sál vagy kézitáska ideális választás azoknak, akik csak egy csepp színt szeretnének hozzáadni egy egyébként semleges öltözékhez. Egy kis piros kézitáska feldobhat például egy fekete-fehér ruhát, egy merész rózsaszín magassarkú vagy lila bokacsizma pedig megbolondíthat egy sima farmer-póló szettet. És ne feledkezz el az ékszerekről sem! Egy színes fülbevaló még akkor is szórakoztató részlet lehet, ha tetőtől talpig fehérben vagy feketében vagy.


Tedd le a voksod egy szín mellett

A monokróm szettek az elmúlt néhány szezon nagy trendjei. Mi különösen szerettük a blézereket és a hozzáillő, szoknyás szetteket. Egy szín árnyalatait használva kombinálhatsz azonos színű anyagokat és textúrákat, például szatént és kötöttárut vagy bőrt. A kék árnyalatai remek kombinációt alkotnak – mit gondolsz például egy sötétkék garbóról egy királykék szatén szoknyával viselve?



Mindenki játszhat a merész színkombinációkkal

Az ún. color blocking alapja két-három kontrasztos és egyben komplementer szín kombinációja. Az alapok közé tartozik a kék narancssárgával, a zöld a pirossal vagy a kedvencünk, a piros rózsaszínnel. Itt sem kell azonban feltétlenül tetőtől talpig színes darabokat viselned. Válassz például egy piros blézert egy rózsaszín felsővel, és egy fekete nadrágot vagy farmert hozzá.

Te is találkoztál már a "dopamin öltözködés" trendjével? Eszerint a színes ruhák viselése jelentősen javíthatja a hangulatot. Mi ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk. Van, aki szereti a színes darabokat, és van, aki a teljesen fekete megjelenést részesíti előnyben, míg mások a bézs tónusokban érzik magukat magabiztosan. A ruháknak mindenképpen boldoggá kell tenniük viselőjüket, így az az első és a legfontosabb, hogy Te jól érezd magad a bőrödben!