Black-Tie vagy “fekete nyakkendő”

A fekete-nyakkendős öltözködési szabályok általában hivatalos, esti rendezvényt jeleznek. A nőknek földig érő estélyi ruha ajánlott, olyan pazar anyagokból, mint a selyem és az organza. Ha azonban az esküvő kevésbé formálisnak tűnik, egy kifinomult koktélruha is elfogadható - erről mindenképpen konzultálj a menyasszonnyal. Emellett a nők számára egy elegáns nadrág kosztüm is elfogadott, ha Te jobban érzed magadat ebben a sziluettben.

 

Mutass többet

 

Ami a férfiakat illeti, a szmoking elengedhetetlen. Fekete csokornyakkendő, fekete mellény vagy nyakkendő, valamint lakkcipő szintén ajánlott. Nyári esküvőkön a fehér szmoking és a fekete szmoking nadrág is szép és elfogadható választás.

 

Koktélruha az elegáns megjelenésért

Egy kis lépéssel a fél-formális felett, az ún. koktél öltözék rendkívül népszerű választás az esküvői vendégek számára. Egyensúlyt teremt az elegáns és a kényelmes, valamint a visszafogott között. A nők számára egy midi, térdig érő vagy koktélruha fazon ajánlott. És bár a szmoking már nem opció, a férfiaknak öltönyt és nyakkendőt ajánlott viselni, függetlenül az esküvő helyszínétől.

 

Mutass többet

Sötétebb vagy világosabb színeket válasszunk?

 

Ebben az esetben a legfontosabb szempont, hogy mikor lesz a szertartás. Az esti eseményekhez sötétebb, formálisabb színeket ajánlunk, míg a nappali eseményekhez a világos színek és a légies anyagok a legmegfelelőbbek. A nők viselhetnek térd alá érő ruhákat, elegáns szoknyát és felsőt, vagy egy elegáns overált - magassarkúval, éksarkú cipővel vagy formális lapos talpúval.

 

Mutass többet

 

Férfiak számára egy elegáns, egyszínű inget és nadrágot, valamint nyakkendőt javaslunk. A félig formális öltözék rugalmasságot biztosít a kényelem tekintetében, de ügyelj arra, hogy ne öltözz túl lazán.

 

Kültéri vagy tengerparti esküvő

Mivel a szabadtéri esküvőkön nyáron általában meleg, napos időre kell készülnöd, érdemes odafigyelni arra, hogy könnyű anyagokat és a szellős sziluetteket válassz. Általában szintén érdemes egy elegánsabb maxi ruhát választani, és ha bizonytalan vagy, hogy megfelelő-e az alkalomra, egyeztess a menyasszonnyal.

 

Mutass többet

 

Tökéletes szettet hozhatsz létre, ha egy hosszú pamut ruhát egy magassarkú szandállal és elegáns ékszerekkel párosítasz. Ha az esküvőt a tengerparton tartják, fontold meg, hogy szalmakalapot is viselj a forró napsugarak ellen. Ami a férfiakat illeti, egy rövid ujjú, világos árnyalatú ing és egy bézs, barna vagy esetleg fehér lenvászon nadrág biztosan kényelmes és alkalomhoz illő lesz.